Прослава празника Светог Саве при парохији Рођења Пресвете Богородице у Луизи (Вирџинија)

У суботу 8. фебруара одржана је свечана Светосавска прослава при парохији Рођења Пресвете Богородице у Луизи (Вирџинија). Празновање великог српског просветитеља и пастира, Светога Саве, почело је са Светом Литургијом којом је началстовао отац Борис Чоловић, са благословом Његовог Преосвештенства, господина Иринеја Епископа источноамеричког, у присуству великог броја православних верника из Ричмонда, Шарлотсвила и околних градова у северној Вирџинији. Након светог причешћа и изговорене беседе, отац Борис је осветио воду која је подељена свим парохијанима. Након тога је, у присуству многе деце, уследио обред благосиљaња славског колача, који су припремили домаћини славе, Александар и Јелена Суботић са породицом.

По завршетку Божанствене Литургије, послужена је трпеза љубави, коју су припремили домаћини славе и Коло српских сестара. Уследио је пригодан културно-уметнички програм. Најмлађи чланови наше парохије рецитовали су песмице посвећене Светом Сави, да би потом били награђени за њихов труд лијепим пакетићима. 

На прослави је званично најављен почетак рада српске школе те је изложен годишњи план и програм наставе српског језика и веронауке. Црквени одбор се захвалио оцу Борису на доласку и показаној очинској бризи, као и домаћинима славе и свим присутнима који су увеличали овај празник својим присуством те несебичним доприносом у остварењу овог великог празника.