Најава – прослава славе Кола Српских Сестара

Драги парохијани,

Част нам је да вас обавјестимо да ће пречасни отац Борис из Гринсбора служити свету литургију 14. новембра у 10 часова поводом прославе свете Петке Параскеве, славе нашег Кола Српских Сестара. Након литургије биће припремљено послужење за све присутне.

Овом приликом вас позивамо да својим присуством увеличате славу нашег Кола, притом поштујући све мјере заштите од корона вируса.

Тропар Светој Петки (глас 4) на црквенословенском: Пустиноје и безмолвније житије возљубивши, и во след Христа жениха твојего усердно потекши и того благоје иго во јуности твојеј вземши, кресним знаменијем и мисленим врагом мужески во оружившисја: постническими подвиги, постом и молитвами и слезними капљами, углије страстеј угасила јеси достославнаја Параскево и ниње в небеснем чертозје с мудрими девами предстојаше Христу моли о нас почитујушчих честнују памјат твоју.

Тропар Светој Петки на српском: Теби, која си изабрала тихи и усамљенчки живот и пошла за Христом, Младожењом својим, Теби, која си на себе узела благи Његов јарам и наоружала се Крстом, Теби, која си се постом, сузама и саможртвовањем борила против духовних непријатеља, Теби, која са мудрим девицама стојиш пред Христом, Ми који чувамо успомену на Тебе, молимо се за спас душа наших. Амин.